Assalamualaikum...


Simkad Tone Excel Tune Talk Penipu!

Simkad Tone Excel Tune Talk Penipu!

Ada ke patut top up RM30 dapat percuma 1GB data internet?

Top up RM100 dapat data internet 3GB, lepas tu RM20 ditambah ke dalam kredit.

Tak cukup dari tu, bila top up duit masuk dalam akaun bank.

Tak ke menipu pengguna telco yang lain. Kesian pengguna-pengguna telco yang lain.

Tu tak masuk bab keuntungan berlipat kali ganda dari nilai modal yang anda keluarkan untuk mula-mula berjinak dengan program Tone Excel ni.

Nak tahu lebih lanjut? Klik http://tr.im/toneexcel

Saya tak paksa, anda rela boleh sila…

Posted on 22 February '16 by , under buat duit. No Comments.

Cara Semak Domain Kena Banned Google Adsense

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Tergerak hati untuk berkongsikan tips yang sangat mudah ini iaitu cara semak domain sama ada ianya telah di’banned oleh Google Adsense atau masih suci murni.

Tips ini sangat berguna sekiranya anda ingin untuk membeli domain sama ada .com, .net. .org .my dan banyak lagi. (more…)

Posted on 11 February '15 by , under buat duit, Informasi, internet. 5 Comments.

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Di kesempatan ini, saya Samsul Bin Ahmad berbesar hati untuk mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin kepada semua sahabat handai sama ada di alam nyata mahu pun di alam maya ini.

Mungkin korang juga senasib dengan saya yang beraya di perantauan tanpa keluarga, tapi apakan daya memang dah nasib badan ‘kan? (more…)

Posted on 8 August '13 by , under blog. No Comments.

Logo 1 Malaysia Resolusi Tinggi 2500px X 5000px

Kali nie saya nak kongsikan Koleksi Logo yang pernah saya trace semula dalam Illustrator. Tapi logo nie saya dah convert’kan ke file PNG. Untuk entri Koleksi Logo yang pertama nie, saya kongsikan Logo 1 Malaysia yang beresolusi 2500px X 5000px dan sesuai sangat untuk yang suka design banner atau bunting iklan kat luar sana.

Sila klik gambar untuk muat turun Logo

Fail dalam format Ai atau eps akan di’upload jika ada permintaan.

Posted on 2 August '13 by , under Informasi. No Comments.

Salam Ramadan… Berbuka Dengan Juadah Apa?

Salam Ramadan… Jika jam sudah hampir masa berbuka, sudah pasti dalam kepala anda akan teringat dengan juadah yang berada di Bazar Ramadan atau pun bahan mentah yang berada di dalam peti ais rumah anda untuk dijadikan bahan santapan semasa berbuka puasa nanti. (more…)

Posted on 12 July '13 by , under Informasi. 2 Comments.