Assalamualaikum...

Archive for 'blog'

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Tags:, , , , .

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Di kesempatan ini, saya Samsul Bin Ahmad berbesar hati untuk mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin kepada semua sahabat handai sama ada di alam nyata mahu pun di alam maya ini.

Mungkin korang juga senasib dengan saya yang beraya di perantauan tanpa keluarga, tapi apakan daya memang dah nasib badan ‘kan? (more…)

Google :

Posted on 8 August '13 by , under blog. No Comments.

Semangat Update Blog

Tags:, , , , , , .

Agak lama rasanya aku tak update blog kesayangan aku nie. Hehe… Gambar di atas ini adalah header baru kononnya, tapi sebenarnya seperti biasa, header ini hanyalah untuk sementara saja.

InshaAllah kalau kerja lain dah settle, barulah nak touch up lagi blog nie. Terima kasih yang sudi bertandang di blog ini. (more…)

Google :

Posted on 14 February '13 by , under blog. 4 Comments.

Cara Install WordPress Di Hosting

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , .

Cara install WordPress di dalam hosting tidaklah susah atau sukar seperti yang digambarkan. Anda sendiri boleh melakukannya kerana setiap hosting yang anda beli, kebanyakkan ada menyediakan Softaculous di mana ianya mempunyai software untuk anda isikan di dalam hosting.

Untuk pengguna blogspot yang teragak-agak untuk bertukar kepada WordPress, jangan risau sebab data atau fail-fail di dalam blogspot anda boleh dipindahkan ke dalam blog WordPress. Yang ini akan didedahkan kelak.

Login di dalam hosting cPanel anda dan cari Softaculous sampai jumpa. (more…)

Google :

Posted on 10 November '12 by , under blog, tips, Tutorial, Wordpress. 4 Comments.

Pin Google Malaysia Sudah Sampai! Hip Hip Horeeee!

Tags:, , , , , , , , , , .

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia! Yeah! Berita gembira bagi sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense adalah menerima PIN Google Adsense. Betul tak?

Sebenarnya tujuan aku nak mendedahkan PIN GOOGLE yang aku dapat nie bukan nak menunjuk-nunjuk, cuma untuk berkonsgi kepada sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense nie sebagai sumber dari blog nie. Boleh jugak cover duit Streamyx, bil api, Broadband, hosting, server ke.

Dah berkurun akaun Google Adsense aku nie sebenarnya, mulai dari awal 2010 tapi tak dgunapakai. Rugi kan? Ingatkan tak dapat hasil dari Google Adsense nie bila tengok earning tak sampai 1USD sehari. Hahaha, terus tak letak dah kat blog dan terus jer layan Nuffnang masa tu. Sampai lupa yang aku ada akaun Google Adsense. Hahaha! LOL!

Entah macam mana tergerak hati nak apply Google Adsense, tengok-tengok dah ada akaun Google Adsense rupanya. Phuiiii! Bayangkan kalau aku letak iklan Google Ads dalam Blog Bahasa Melayu aku dari tahun 2010, Perghhh! Sekurang-kurangnya lepas kot Proton Preve sebijik! Hahaha… Banyaklah Proton Preve… 😛 (more…)

Google :

Posted on 14 May '12 by , under blog, buat duit. 12 Comments.

Nak Join!!! Pertandingan Kenangan Terindahku Bersama Apam Polkadot!

Tags:, , , , .

Burrkk… Alhamdullillah, kenyang baru lepas makan apam polkadot yang dibeli secara online di Apampolkadot.com. Mudah, tak payah nak keluar pergi ke pekan atau kedai kalau teringin nak makan apam polkadot nie.

Hehe… Okay, nak cerita sikit, Apampolkadot.com sekali lagi menganjurkan pertandingan yang berprestij setanding dengan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 tempoh hari.

Hehehe, takde’lah… Sebenarnya Apampolkadot.com yang diusahakan oleh anak tempatan Melayu, SBZ Prima Sdn. Bhd. nie mengadakan “Pertandingan Kenangan Terindahku Bersama Apam Polkadot” yang baru saja bermula dan akan tamat pada 30 Jun 2012 nanti.

Psstttt… Hadiah betul-betul holiawww wooo… LUMAYAN BEB!!! Bercuti di DSavoy Condotel, AFamosa Resort 2 hari 1 malam sambil makan apam polkadot, tak ke lumayan tu? Hadiah-hadiah lain pun banyak dan semuanya bernilai hampir RM2,000!!! (more…)

Google :

Posted on 18 April '12 by , under blog, realiti. No Comments.