Assalamualaikum...

Archive for 'buat duit'

Simkad Tone Excel Tune Talk Penipu!

Simkad Tone Excel Tune Talk Penipu!

Ada ke patut top up RM30 dapat percuma 1GB data internet?

Top up RM100 dapat data internet 3GB, lepas tu RM20 ditambah ke dalam kredit.

Tak cukup dari tu, bila top up duit masuk dalam akaun bank.

Tak ke menipu pengguna telco yang lain. Kesian pengguna-pengguna telco yang lain.

Tu tak masuk bab keuntungan berlipat kali ganda dari nilai modal yang anda keluarkan untuk mula-mula berjinak dengan program Tone Excel ni.

Nak tahu lebih lanjut? Klik http://tr.im/toneexcel

Saya tak paksa, anda rela boleh sila…

Google :

Posted on 22 February '16 by , under buat duit. No Comments.

Cara Semak Domain Kena Banned Google Adsense

Tags:, .

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Tergerak hati untuk berkongsikan tips yang sangat mudah ini iaitu cara semak domain sama ada ianya telah di’banned oleh Google Adsense atau masih suci murni.

Tips ini sangat berguna sekiranya anda ingin untuk membeli domain sama ada .com, .net. .org .my dan banyak lagi. (more…)

Google :

Posted on 11 February '15 by , under buat duit, Informasi, internet. 5 Comments.

Pin Google Malaysia Sudah Sampai! Hip Hip Horeeee!

Tags:, , , , , , , , , , .

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia! Yeah! Berita gembira bagi sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense adalah menerima PIN Google Adsense. Betul tak?

Sebenarnya tujuan aku nak mendedahkan PIN GOOGLE yang aku dapat nie bukan nak menunjuk-nunjuk, cuma untuk berkonsgi kepada sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense nie sebagai sumber dari blog nie. Boleh jugak cover duit Streamyx, bil api, Broadband, hosting, server ke.

Dah berkurun akaun Google Adsense aku nie sebenarnya, mulai dari awal 2010 tapi tak dgunapakai. Rugi kan? Ingatkan tak dapat hasil dari Google Adsense nie bila tengok earning tak sampai 1USD sehari. Hahaha, terus tak letak dah kat blog dan terus jer layan Nuffnang masa tu. Sampai lupa yang aku ada akaun Google Adsense. Hahaha! LOL!

Entah macam mana tergerak hati nak apply Google Adsense, tengok-tengok dah ada akaun Google Adsense rupanya. Phuiiii! Bayangkan kalau aku letak iklan Google Ads dalam Blog Bahasa Melayu aku dari tahun 2010, Perghhh! Sekurang-kurangnya lepas kot Proton Preve sebijik! Hahaha… Banyaklah Proton Preve… 😛 (more…)

Google :

Posted on 14 May '12 by , under blog, buat duit. 12 Comments.

Cek Dari Nuffnang Yang Terakhir???

Tags:, , , , , , , , .

Assalamualaikum kepada pembaca yang sesat kat blog aku nie… Hahaha… Aku dengan bangga dan riaknya nak cerita sikit pasal cek nuffnang yang aku baru dapat minggu lepas (kalau tak silap) dan baru di’bank in dua hari lepas. Bila tengok kat Maybank2u, alhamdullillah dah masuk pun duit dari nuffnang nie.

Walaupun hanya RM137.78 cek dari nuffnang nie, tapi nak dapatkan jumlah sebanyak nie, perghhh!!! Tak silap makan masa dekat 2 tahun kot? Hahaha…

Tapi sekarang nie, jumlah sebanyak nie boleh aku dapatkan hanya 2 minggu tetapi bukan melalui Nuffnang mahupun advertpalat, tapi melalui iklan yang aku baru pasang dua bulan lepas, iklan ADMAX. Memang berbaloi walaupun kempen iklan agak kurang. Pssttt, iklan Google Adsense lagi masyuk! (more…)

Posted on 18 April '12 by , under buat duit, nuffnang. 3 Comments.

Lagi Buffered Earnings ke-4 dari Nuffnang

Tags:, , , , , , , , , , , , .

Rasa bosan jugak cerita pasal Nuffnang yang hasilnya tak seberapa nie. Tapi oleh kerana 2 hari lepas kalau tak silap, Nuffnang dengan rasa kasihan, telah memberi Buffered Earnings yang ke-4 untuk kempen iklan Nescafe Chill-lah Grapevine.

Apa tujuan Nuffnang bagi Buffered Earnings kat blog aku yang memang visitor tak sampai 20 sehari nie? Hahaha… Serius memang tak sampai 20 visitor pun dalam tempoh 24 jam.

Kalau yang menjenguk blog aku nie, aku rasa mungkin diorang tersesat blog masa blogwalking kot. Hahaha…. Thanks‘lah siapa-siapa yang sesat tu yew!

(more…)

Posted on 17 August '11 by , under blog, buat duit, nuffnang. 14 Comments.