Assalamualaikum...

Archive for 'Gajet'

Harga iPhone 5 Malaysia Bermula Dari RM3,350, Mampukah Aku Memilikinya?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Berapakah harga iPhone 5 di Malaysia? Itulah soalan cepu emas daripada rakan-rakan atau sesiapa sahaja yang menanti kedatangan gajet Apple terbaru iaitu iPhone 5. Entri ini bukanlah untuk iPhone 5 review, sebab aku tak lihat lagi dengan mata kasar apatah lagi untuk menyentuh iPhone 5 ini ya!

Agak mengejutkan bila mendapat tahu yang harga iPhone 5 untuk market di Malaysia bermula dari harga RM3,350. Itu pun untuk iPhone 5 16GB (Black & White).

Huh! Agak meleset sangkaan awal aku sebab sebelum ini harga iPhone 4S cuma mengambil tempat harga untuk keluaran iPhone 4 tetapi untuk iPhone 5 ini agak tinggi dan iPhone 5 32GB berharga RM3,750 manakala iPhone 5 64GB berharga RM3,900 dan masing-masing untuk versi hitam dan putih. Persoalannya, mampukah aku untuk memiliki iPhone 5 ini? (more…)

Google :

Posted on 21 October '12 by , under Apple, Gajet, Informasi, internet. 8 Comments.

Download Angry Birds Space Untuk Gajet Anda Sekarang!

Tags:, , , , , , , , , , .

Yes! Yes! Yes! Sebenarnya game Angry Birds Space nie dah lama launching, tapi baru semalam saya download dari installous. Kalau korang yang tak jailbreak tu, dah semestinya download dari Apps Store’kan kalau pengguna iPhone atau iPad.

Angry Birds Space nie memang lain dari yang versi sebelum nie sama ada, Angry Birds, Angry Birds Season mahu pun Angry Birds Rio. Sebab apa lain? Sebabnya burung yang korang tembak tu ‘dok’ berpusing jer kat bumi kononnya… Hahaha…

Saya baru jer main dan Angry Birds Space nie okay’lah untuk korang yang sukakan hiburan. Bagi yang memang menggemari game Angry Birds, sudah tentu layan sampai habissss…. (more…)

Google :

Posted on 9 April '12 by , under Apple, Gajet, Informasi. No Comments.

The New iPad Akan Dilancarkan Di Malaysia?

Tags:, , , , , .

Mesti ramai yang tertunggu-tunggu kehadiran gajet terbaru Apple, The New iPad yang baru dilancarkan baru-baru nie. Ramai member-member yang tanya, bila The New iPad akan dilancarkan di Malaysia nie, nak jawab macam mana, apa-apa info mengenai The New iPad nak masuk ke Malaysia masih belum ada desas desus pun.

Mungkin dalam bulan depan kot The New iPad nie akan masuk ke Malaysia sebab bulan nie dengar cerita, The New iPad nie tak jadi nak launching kat China. Rasa-rasa mungkin tarikh The New iPad dilancarkan di Malaysia juga turut ditunda.

Jadi, korang bersabarlah ye kalau nak dapatkan The New iPad nie… Hehe… Kalau dah tak sabar tu, iPad 2 pun ok jugak, bukan jauh sangat pun beza iPad 2 dengan The New iPad nie…

Posted on 9 April '12 by , under Apple, Gajet. 8 Comments.

Aplikasi Fake iPhone 4S untuk Pengguna Android

Tags:, , , , , , , , , .

Berita baik untuk semua pengguna telefon pintar Android kerana sekarang nie dah ada aplikasi “Fake iPhone 4S’ yang boleh dimuaturun secara percuma di market android. Aplikasi nie lebih kurang macam theme dan bolehlah korang yang menggunakan Android merasakan nikmat menggunakan iPhone 4S.

Jadi, kalau rasa nak cuba macam mana iPhone 4S menjanakan aplikasi atau sesuatu program, korang bolehlah download secara percuma di Market Android. Tapi sebelum tu, apa kata kita lihat video dan screenshot aplikasi “Fake iPhone 4S” nie… (more…)

Google :

Posted on 12 February '12 by , under Gajet, Informasi, video. No Comments.

Wordless Wednesday #2 iPhone China?

Tags:, , , , , .

Maksud Wordless Wednesday: Setiap hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan sebarang keterangan untuk menjelaskan gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan semuanya.

Posted on 27 July '11 by , under Apple, Gajet, wordlesswednesday. 9 Comments.