Assalamualaikum...

Archive for 'Informasi'

Cara Semak Domain Kena Banned Google Adsense

Tags:, .

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Tergerak hati untuk berkongsikan tips yang sangat mudah ini iaitu cara semak domain sama ada ianya telah di’banned oleh Google Adsense atau masih suci murni.

Tips ini sangat berguna sekiranya anda ingin untuk membeli domain sama ada .com, .net. .org .my dan banyak lagi. (more…)

Google :

Posted on 11 February '15 by , under buat duit, Informasi, internet. 5 Comments.

Logo 1 Malaysia Resolusi Tinggi 2500px X 5000px

Tags:, , , , , .

Kali nie saya nak kongsikan Koleksi Logo yang pernah saya trace semula dalam Illustrator. Tapi logo nie saya dah convert’kan ke file PNG. Untuk entri Koleksi Logo yang pertama nie, saya kongsikan Logo 1 Malaysia yang beresolusi 2500px X 5000px dan sesuai sangat untuk yang suka design banner atau bunting iklan kat luar sana.

Sila klik gambar untuk muat turun Logo

Fail dalam format Ai atau eps akan di’upload jika ada permintaan.

Google :

Posted on 2 August '13 by , under Informasi. No Comments.

Salam Ramadan… Berbuka Dengan Juadah Apa?

Tags:, , , , , , , , , , , , , .

Salam Ramadan… Jika jam sudah hampir masa berbuka, sudah pasti dalam kepala anda akan teringat dengan juadah yang berada di Bazar Ramadan atau pun bahan mentah yang berada di dalam peti ais rumah anda untuk dijadikan bahan santapan semasa berbuka puasa nanti. (more…)

Google :

Posted on 12 July '13 by , under Informasi. 2 Comments.

Download BR1M 2.0 – Mohon & Muaturun Borang BR1M2.0 2013 Online Sekarang!

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

BR1M 2.0 atau Bantuan Rakyat 1 Malaysia yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia dalam pembentangan Bajet 2013 sudah pasti salah satu perkara yang menggembirakan kerana BR1M 2.0 ini berbeza dengan BR1M yang pertama.

Apa yang istimewa dan kelebihan BR1M 2.0 ini tidak perlu untuk dirungkai kerana anda sudah pasti mengetahui sebelum ini ‘kan?

Borang BR1M 2.0 kini boleh didapati secara online sama ada untuk mengemaskini profil dalam BR1M atau download borang BR1M2.0 secara percuma. Sungguh mudah untuk dapatkan BR1M 2.0 ini tetapi harus diingat sama ada anda layak atau tidak untuk mendapatkan BR1M 2.0 ini kerana kelayakan pemohon BR1M 2.0 sama ada berkahwin atau bujang. (more…)

Google :

Posted on 1 November '12 by , under Informasi, internet. 4 Comments.

Harga iPhone 5 Malaysia Bermula Dari RM3,350, Mampukah Aku Memilikinya?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Berapakah harga iPhone 5 di Malaysia? Itulah soalan cepu emas daripada rakan-rakan atau sesiapa sahaja yang menanti kedatangan gajet Apple terbaru iaitu iPhone 5. Entri ini bukanlah untuk iPhone 5 review, sebab aku tak lihat lagi dengan mata kasar apatah lagi untuk menyentuh iPhone 5 ini ya!

Agak mengejutkan bila mendapat tahu yang harga iPhone 5 untuk market di Malaysia bermula dari harga RM3,350. Itu pun untuk iPhone 5 16GB (Black & White).

Huh! Agak meleset sangkaan awal aku sebab sebelum ini harga iPhone 4S cuma mengambil tempat harga untuk keluaran iPhone 4 tetapi untuk iPhone 5 ini agak tinggi dan iPhone 5 32GB berharga RM3,750 manakala iPhone 5 64GB berharga RM3,900 dan masing-masing untuk versi hitam dan putih. Persoalannya, mampukah aku untuk memiliki iPhone 5 ini? (more…)

Google :

Posted on 21 October '12 by , under Apple, Gajet, Informasi, internet. 8 Comments.