Assalamualaikum...

Archive for 'Informasi'

Download Angry Birds Space Untuk Gajet Anda Sekarang!

Tags:, , , , , , , , , , .

Yes! Yes! Yes! Sebenarnya game Angry Birds Space nie dah lama launching, tapi baru semalam saya download dari installous. Kalau korang yang tak jailbreak tu, dah semestinya download dari Apps Store’kan kalau pengguna iPhone atau iPad.

Angry Birds Space nie memang lain dari yang versi sebelum nie sama ada, Angry Birds, Angry Birds Season mahu pun Angry Birds Rio. Sebab apa lain? Sebabnya burung yang korang tembak tu ‘dok’ berpusing jer kat bumi kononnya… Hahaha…

Saya baru jer main dan Angry Birds Space nie okay’lah untuk korang yang sukakan hiburan. Bagi yang memang menggemari game Angry Birds, sudah tentu layan sampai habissss…. (more…)

Google :

Posted on 9 April '12 by , under Apple, Gajet, Informasi. No Comments.

Aplikasi Fake iPhone 4S untuk Pengguna Android

Tags:, , , , , , , , , .

Berita baik untuk semua pengguna telefon pintar Android kerana sekarang nie dah ada aplikasi “Fake iPhone 4S’ yang boleh dimuaturun secara percuma di market android. Aplikasi nie lebih kurang macam theme dan bolehlah korang yang menggunakan Android merasakan nikmat menggunakan iPhone 4S.

Jadi, kalau rasa nak cuba macam mana iPhone 4S menjanakan aplikasi atau sesuatu program, korang bolehlah download secara percuma di Market Android. Tapi sebelum tu, apa kata kita lihat video dan screenshot aplikasi “Fake iPhone 4S” nie… (more…)

Google :

Posted on 12 February '12 by , under Gajet, Informasi, video. No Comments.

Semangat Harimau Malaya!!!

Tags:, , , , , , .

Senak perut bila menonton perlawanan tempoh masa pertama perlawanan antara Harimau Malaya menentang Singapura tadi.   Perlawanan masih 0 – 0. Belum ada sebarang jaringan dilakukan oleh kedua-dua pasukan. Semangat Harimau Malaya juga berada di dalam jiwa anak-anak saya di mana menyarungkan jersi Harimau Malaya masa menonton perlawanan ini. Hehehe… Biasalah karenah budak-budak…

(more…)

Posted on 28 July '11 by , under Informasi, realiti. 4 Comments.

Logo Harimau Malaya 3550px X 5000px

Tags:, , , , , , , , , , , , .

Sempena ‘Demam Harimau Malaya‘ nie, saya nak kongsikan Logo atau Vector Harimau Malaya untuk korang. Bolehlah korang buat grafik katwallpaper ke, profil pic Facebook ke, sukahati lah nak buat apa design dengan Logo Harimau Malaya nie.

Saiz yang besar nie tak payah risau lah dengan jagged (pecah-pecah) logo tu sebab saiz 3550px X 5000px. Saya sediakan 2 pilihan, satu adabackground hitam dan satu lagi transparent dalam format png. Jom, pilih jer mana satu yang berkenan. Auuummmm!!!

Semoga dapat membantu korang yang tengah mencari vector Harimau Malaya nie…

Google :

Posted on 19 July '11 by , under Informasi, tips. No Comments.

Hosting & Domain RM60 Setahun

Tags:, , , , , , , , , , , , , .

Hosting & Domain Hanya RM60 setahun… Berbaloi-baloi!

Aku nak kongsi pendapatan aku dengan korang, kalau nak beli hosting & domain tu, aku cadangkan beli di NetKL. Mengapa & kenapa? Sebab banyak dah hosting yang aku pakai, aku rasa NetKL lah yang paling terbaik bagi aku. Dari segi servis amat memuaskan. Terutamanya jika ada masalah, staff NetKL on da spot menyelesaikannya. (more…)

Google :

Posted on 21 January '11 by , under Informasi, internet. No Comments.