Assalamualaikum...

Archive for 'internet'

Cara Semak Domain Kena Banned Google Adsense

Tags:, .

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Tergerak hati untuk berkongsikan tips yang sangat mudah ini iaitu cara semak domain sama ada ianya telah di’banned oleh Google Adsense atau masih suci murni.

Tips ini sangat berguna sekiranya anda ingin untuk membeli domain sama ada .com, .net. .org .my dan banyak lagi. (more…)

Google :

Posted on 11 February '15 by , under buat duit, Informasi, internet. 5 Comments.

Download BR1M 2.0 – Mohon & Muaturun Borang BR1M2.0 2013 Online Sekarang!

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

BR1M 2.0 atau Bantuan Rakyat 1 Malaysia yang telah diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia dalam pembentangan Bajet 2013 sudah pasti salah satu perkara yang menggembirakan kerana BR1M 2.0 ini berbeza dengan BR1M yang pertama.

Apa yang istimewa dan kelebihan BR1M 2.0 ini tidak perlu untuk dirungkai kerana anda sudah pasti mengetahui sebelum ini ‘kan?

Borang BR1M 2.0 kini boleh didapati secara online sama ada untuk mengemaskini profil dalam BR1M atau download borang BR1M2.0 secara percuma. Sungguh mudah untuk dapatkan BR1M 2.0 ini tetapi harus diingat sama ada anda layak atau tidak untuk mendapatkan BR1M 2.0 ini kerana kelayakan pemohon BR1M 2.0 sama ada berkahwin atau bujang. (more…)

Google :

Posted on 1 November '12 by , under Informasi, internet. 4 Comments.

Harga iPhone 5 Malaysia Bermula Dari RM3,350, Mampukah Aku Memilikinya?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Berapakah harga iPhone 5 di Malaysia? Itulah soalan cepu emas daripada rakan-rakan atau sesiapa sahaja yang menanti kedatangan gajet Apple terbaru iaitu iPhone 5. Entri ini bukanlah untuk iPhone 5 review, sebab aku tak lihat lagi dengan mata kasar apatah lagi untuk menyentuh iPhone 5 ini ya!

Agak mengejutkan bila mendapat tahu yang harga iPhone 5 untuk market di Malaysia bermula dari harga RM3,350. Itu pun untuk iPhone 5 16GB (Black & White).

Huh! Agak meleset sangkaan awal aku sebab sebelum ini harga iPhone 4S cuma mengambil tempat harga untuk keluaran iPhone 4 tetapi untuk iPhone 5 ini agak tinggi dan iPhone 5 32GB berharga RM3,750 manakala iPhone 5 64GB berharga RM3,900 dan masing-masing untuk versi hitam dan putih. Persoalannya, mampukah aku untuk memiliki iPhone 5 ini? (more…)

Google :

Posted on 21 October '12 by , under Apple, Gajet, Informasi, internet. 8 Comments.

Terima Kasih Nuffnang

Tags:, , , , , , , , , , .

Terkejut jugak pagi tadi apabila check earning diNuffnang.com, tengok-tengok ada Buffered Earning. Eh eh… apasal pulak Nuffnang bagi kat blog personal aku nie pulak? Sedangkan blog yang aku selalu update blog yang lain. Hmmm… mungkin blog yang baru berusia setengah tahun kalau mengikut tarikh aku mendaftar domain nie. Blog nie pulak dah setahun lebih, baru sekali renew domain SamsulAhmad.com nie. Hehehe…

(more…)

Posted on 16 July '11 by , under blog, buat duit, internet. 7 Comments.

I Love U Adverlets!!! Muahaha!!!

Tags:, , , , , , , .

OMG!!! I Love You Adverlets! So Much! Muah Muah!!! Hahaha… Adakah dengan tajuk macam nie Adverlets akan bayar payment yang aku cashout tahun lepas. Sila rujuk pos aku yang sebelum nie.

Entry nie aku buat selepas 48 jam aku menunggu reply dari pihak Adverlets untuk ticket aku entah yang ke berapa belas ratus dah. Memang tak kan ada respon pun….

(more…)

Google :

Posted on 20 May '11 by , under buat duit, internet. 7 Comments.