Assalamualaikum...


Cek Dari Nuffnang Yang Terakhir???

Assalamualaikum kepada pembaca yang sesat kat blog aku nie… Hahaha… Aku dengan bangga dan riaknya nak cerita sikit pasal cek nuffnang yang aku baru dapat minggu lepas (kalau tak silap) dan baru di’bank in dua hari lepas. Bila tengok kat Maybank2u, alhamdullillah dah masuk pun duit dari nuffnang nie.

Walaupun hanya RM137.78 cek dari nuffnang nie, tapi nak dapatkan jumlah sebanyak nie, perghhh!!! Tak silap makan masa dekat 2 tahun kot? Hahaha…

Tapi sekarang nie, jumlah sebanyak nie boleh aku dapatkan hanya 2 minggu tetapi bukan melalui Nuffnang mahupun advertpalat, tapi melalui iklan yang aku baru pasang dua bulan lepas, iklan ADMAX. Memang berbaloi walaupun kempen iklan agak kurang. Pssttt, iklan Google Adsense lagi masyuk! (more…)

Posted on 18 April '12 by , under buat duit, nuffnang. 3 Comments.

Nak Join!!! Pertandingan Kenangan Terindahku Bersama Apam Polkadot!

Burrkk… Alhamdullillah, kenyang baru lepas makan apam polkadot yang dibeli secara online di Apampolkadot.com. Mudah, tak payah nak keluar pergi ke pekan atau kedai kalau teringin nak makan apam polkadot nie.

Hehe… Okay, nak cerita sikit, Apampolkadot.com sekali lagi menganjurkan pertandingan yang berprestij setanding dengan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 tempoh hari.

Hehehe, takde’lah… Sebenarnya Apampolkadot.com yang diusahakan oleh anak tempatan Melayu, SBZ Prima Sdn. Bhd. nie mengadakan “Pertandingan Kenangan Terindahku Bersama Apam Polkadot” yang baru saja bermula dan akan tamat pada 30 Jun 2012 nanti.

Psstttt… Hadiah betul-betul holiawww wooo… LUMAYAN BEB!!! Bercuti di DSavoy Condotel, AFamosa Resort 2 hari 1 malam sambil makan apam polkadot, tak ke lumayan tu? Hadiah-hadiah lain pun banyak dan semuanya bernilai hampir RM2,000!!! (more…)

Posted on 18 April '12 by , under blog, realiti. No Comments.

Download Angry Birds Space Untuk Gajet Anda Sekarang!

Yes! Yes! Yes! Sebenarnya game Angry Birds Space nie dah lama launching, tapi baru semalam saya download dari installous. Kalau korang yang tak jailbreak tu, dah semestinya download dari Apps Store’kan kalau pengguna iPhone atau iPad.

Angry Birds Space nie memang lain dari yang versi sebelum nie sama ada, Angry Birds, Angry Birds Season mahu pun Angry Birds Rio. Sebab apa lain? Sebabnya burung yang korang tembak tu ‘dok’ berpusing jer kat bumi kononnya… Hahaha…

Saya baru jer main dan Angry Birds Space nie okay’lah untuk korang yang sukakan hiburan. Bagi yang memang menggemari game Angry Birds, sudah tentu layan sampai habissss…. (more…)

Posted on 9 April '12 by , under Apple, Gajet, Informasi. No Comments.

The New iPad Akan Dilancarkan Di Malaysia?

Mesti ramai yang tertunggu-tunggu kehadiran gajet terbaru Apple, The New iPad yang baru dilancarkan baru-baru nie. Ramai member-member yang tanya, bila The New iPad akan dilancarkan di Malaysia nie, nak jawab macam mana, apa-apa info mengenai The New iPad nak masuk ke Malaysia masih belum ada desas desus pun.

Mungkin dalam bulan depan kot The New iPad nie akan masuk ke Malaysia sebab bulan nie dengar cerita, The New iPad nie tak jadi nak launching kat China. Rasa-rasa mungkin tarikh The New iPad dilancarkan di Malaysia juga turut ditunda.

Jadi, korang bersabarlah ye kalau nak dapatkan The New iPad nie… Hehe… Kalau dah tak sabar tu, iPad 2 pun ok jugak, bukan jauh sangat pun beza iPad 2 dengan The New iPad nie…

Posted on 9 April '12 by , under Apple, Gajet. 8 Comments.

Aplikasi Fake iPhone 4S untuk Pengguna Android

Berita baik untuk semua pengguna telefon pintar Android kerana sekarang nie dah ada aplikasi “Fake iPhone 4S’ yang boleh dimuaturun secara percuma di market android. Aplikasi nie lebih kurang macam theme dan bolehlah korang yang menggunakan Android merasakan nikmat menggunakan iPhone 4S.

Jadi, kalau rasa nak cuba macam mana iPhone 4S menjanakan aplikasi atau sesuatu program, korang bolehlah download secara percuma di Market Android. Tapi sebelum tu, apa kata kita lihat video dan screenshot aplikasi “Fake iPhone 4S” nie… (more…)

Posted on 12 February '12 by , under Gajet, Informasi, video. No Comments.