Assalamualaikum...


Pin Google Malaysia Sudah Sampai! Hip Hip Horeeee!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia! Yeah! Berita gembira bagi sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense adalah menerima PIN Google Adsense. Betul tak?

Sebenarnya tujuan aku nak mendedahkan PIN GOOGLE yang aku dapat nie bukan nak menunjuk-nunjuk, cuma untuk berkonsgi kepada sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense nie sebagai sumber dari blog nie. Boleh jugak cover duit Streamyx, bil api, Broadband, hosting, server ke.

Dah berkurun akaun Google Adsense aku nie sebenarnya, mulai dari awal 2010 tapi tak dgunapakai. Rugi kan? Ingatkan tak dapat hasil dari Google Adsense nie bila tengok earning tak sampai 1USD sehari. Hahaha, terus tak letak dah kat blog dan terus jer layan Nuffnang masa tu. Sampai lupa yang aku ada akaun Google Adsense. Hahaha! LOL!

Entah macam mana tergerak hati nak apply Google Adsense, tengok-tengok dah ada akaun Google Adsense rupanya. Phuiiii! Bayangkan kalau aku letak iklan Google Ads dalam Blog Bahasa Melayu aku dari tahun 2010, Perghhh! Sekurang-kurangnya lepas kot Proton Preve sebijik! Hahaha… Banyaklah Proton Preve… ūüėõ (more…)

Posted on 14 May '12 by , under blog, buat duit. 12 Comments.

Cek Dari Nuffnang Yang Terakhir???

Assalamualaikum kepada pembaca yang sesat kat blog aku nie… Hahaha… Aku dengan bangga dan riaknya nak cerita sikit pasal cek nuffnang yang aku baru dapat minggu lepas (kalau tak silap) dan baru di’bank in dua hari lepas. Bila tengok kat Maybank2u, alhamdullillah dah masuk pun duit dari nuffnang nie.

Walaupun hanya RM137.78 cek dari nuffnang nie, tapi nak dapatkan jumlah sebanyak nie, perghhh!!! Tak silap makan masa dekat 2 tahun kot? Hahaha…

Tapi sekarang nie, jumlah sebanyak nie boleh aku dapatkan hanya 2 minggu tetapi bukan melalui Nuffnang mahupun advertpalat, tapi melalui iklan yang aku baru pasang dua bulan lepas, iklan ADMAX. Memang berbaloi walaupun kempen iklan agak kurang. Pssttt, iklan Google Adsense lagi masyuk! (more…)

Posted on 18 April '12 by , under buat duit, nuffnang. 3 Comments.

Nak Join!!! Pertandingan Kenangan Terindahku Bersama Apam Polkadot!

Burrkk… Alhamdullillah, kenyang baru lepas makan apam polkadot yang dibeli secara online di¬†Apampolkadot.com. Mudah, tak payah nak keluar pergi ke pekan atau kedai kalau teringin nak makan apam polkadot nie.

Hehe… Okay, nak cerita sikit, Apampolkadot.com¬†sekali lagi¬†menganjurkan pertandingan yang berprestij setanding dengan Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2011 tempoh hari.

Hehehe, takde’lah… Sebenarnya¬†Apampolkadot.com yang diusahakan oleh anak tempatan Melayu, SBZ Prima Sdn. Bhd. nie mengadakan “Pertandingan Kenangan Terindahku Bersama Apam Polkadot” yang baru saja bermula dan akan tamat pada 30 Jun 2012 nanti.

Psstttt… Hadiah betul-betul holiawww wooo… LUMAYAN BEB!!! Bercuti di DSavoy Condotel, AFamosa Resort 2 hari 1 malam sambil makan apam polkadot, tak ke lumayan tu? Hadiah-hadiah lain pun banyak dan semuanya bernilai hampir RM2,000!!! (more…)

Posted on 18 April '12 by , under blog, realiti. No Comments.

Download Angry Birds Space Untuk Gajet Anda Sekarang!

Yes! Yes! Yes! Sebenarnya game Angry Birds Space nie dah lama launching, tapi baru semalam saya download dari installous. Kalau korang yang tak jailbreak tu, dah semestinya download dari Apps Store’kan kalau pengguna iPhone atau iPad.

Angry Birds Space nie memang lain dari yang versi sebelum nie sama ada, Angry Birds, Angry Birds Season mahu pun Angry Birds Rio. Sebab apa lain? Sebabnya burung yang korang tembak tu ‘dok’ berpusing jer kat bumi kononnya… Hahaha…

Saya baru jer main¬†dan¬†Angry Birds Space nie okay’lah untuk korang yang sukakan hiburan. Bagi yang memang menggemari game Angry Birds, sudah tentu layan sampai habissss…. (more…)

Posted on 9 April '12 by , under Apple, Gajet, Informasi. No Comments.

The New iPad Akan Dilancarkan Di Malaysia?

Mesti ramai yang tertunggu-tunggu kehadiran gajet terbaru Apple, The New iPad yang baru dilancarkan baru-baru nie. Ramai member-member yang tanya, bila The New iPad akan dilancarkan di Malaysia nie, nak jawab macam mana, apa-apa info mengenai The New iPad nak masuk ke Malaysia masih belum ada desas desus pun.

Mungkin dalam bulan depan kot The New iPad nie akan masuk ke Malaysia sebab bulan nie dengar cerita, The New iPad nie tak jadi nak launching kat China. Rasa-rasa mungkin tarikh The New iPad dilancarkan di Malaysia juga turut ditunda.

Jadi, korang bersabarlah ye kalau nak dapatkan The New iPad nie… Hehe… Kalau dah tak sabar tu, iPad 2 pun ok jugak, bukan jauh sangat pun beza iPad 2 dengan The New iPad nie…

Posted on 9 April '12 by , under Apple, Gajet. 8 Comments.