Assalamualaikum...


Maharaja Lawak Mega Semakin Membosankan!

Bosan! Bosan! Memang membosankan apabila korang dalam jam 9.45 malam sudah berada di depan kaca tv untuk menunggu rancangan yang dikatakan ‘besar’ nie. Mana tak nya, peserta bukan setakat dari Malaysia, malah dari negara jiran Singapura dan Indonesia pun turut menyertai rancangan ini.

Tapi, memang menghampakan untuk peminat Maharaja Lawak di mana Jozan, Sepah, Nabil, Jambu dan lain-lain beraksi di pentas yang jauh beza suasana apabila menontonnya. Apabila menonton Maharaja Lawak Mega nie, alahai… Apa boleh buat, aku dah ambil pakej Mustika Astro nie semata-mata nak layan Maharaja Lawak Mega nie. Peserta semuanya otai, tapi lawak entah apa-apa. Nasib baik peserta kesayanganku Kumpulan 3GP dan Kumpulan BP (Bawal Power) boleh mengubat luka di dada nie.

Kumpulan 3GP dan BP jer pun yang boleh membuatkan tergelak apabila mereka beraksi dalam Maharaja Lawak Mega nie. Yang lain? Malas lah nak komen, nanti tak pasal-pasal aku kena saman. Hahaha… Kan ke sekarang nie artis suka menyaman blogger? Macam kes “Fauzi Nawawi Dengan Kekasih Gelap” yang nak menyaman blogger.

Ok, stop pasal saman menyaman dan beralih semula pada Maharaja Lawak Mega nie. Pada minggu lepas Kumpulan 3GP dan Kumpulan BP pun kurang sengatlah… Tapi aku memang tabik habis kat Bob Kuman dari Kumpulan BP tu, walaupun dalam keadaan sakit dan kalau diikutkan beliau kena berada di wad hospital. Tapi demi peminat, beliau sanggup membuat yang terbaik untuk semua peminat. Dahlah minggu sebelum nie beliau terjatuh dalam tandas semasa nak bersiap-siap dan hanya Sobri seorang yang beraksi di pentas Maharaja Lawak Mega.

Sobri Bawal Power nie aku memang suka tengok dia bercakap, sebab dia boleh bercakap sambil ketawa. Bila bercakap tu, macam nak teriak orang. Hahaha, memang dah style dia bercakap kot? Tengok dalam rancangan AC Di Sini pun dia bercakap macam tu. Tapi, juri tak suka dia bercakap macam berteriak tu. Nak buat macam mana, memang dah style dia.

Harap-harap minggu seterusnya Mahraja Lawak Mega nie tidaklah membosankan dan diharap Penganjur & Penerbit Program ini akan membuat inisiatif untuk meningkatkan lawak peserta-peserta nie. Bayangkan kalau Jozan, Sepah, Nabil & Jambu join sekali dalam Maharaja Lawak Mega nie? Hahaha…Habislah otai-otai…

Posted on 27 November '11 by , under hiburan. 3 Comments.

Tema Orange’s Juice Ler Pulak!

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia kepada korang semua… Entri kali nie, saja jer nak bagitahu yang blog aku nie dah tukar ke tema baru, iaitu SamsulAhmad Orange’s Juice… Hehe… Entah apa entah ler tajuk tema nie kan… Sebenarnya tak banyak yang ditukar, just tukar header, menu header & ‘kaler’ background oren yang menyakitkan mata tu.

(more…)

Posted on 13 November '11 by , under blog, theme. 4 Comments.

Satu Hari Di McDonald’s Kulim

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia kepada korang yang sudi singgah atau tersesat kat blog aku nie. Haha… Lama dah tak update blog nie dan tiba-tiba pulak hari nie ada masa free sikit untuk update blog. Kalau tengok tajuk, dah tentu mengenai McDonald’s Kulim kan.

Okay, tengahari semalam aku dan family aku pergi ke Tesco Jelutong, Penang sebab ada urusan seri paduka sikit. Ingatkan dah settle semua urusan, bolehlah pusing-pusing Tesco Jelutong. Tapi, Qarieysha (kakak) buat hal pulak dan terus balik ke Kulim. Nak makan tengahari pun tak sempat kat Penang terus gerak balik.

(more…)

Posted on 1 November '11 by , under realiti. 2 Comments.

Selamat Hari Raya & Selamat Hari Merdeka

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan kepada semua yang sudi singgah di blog aku yang tak seberapa nie. Pejam celik pejam celik dah hampir sebulan kita sebagai umat Islam menunaikan kewajipan kita yang sentiasa kita kerjakan setiap tahun, apa lagi kalau bukan berpuasa di dalam bulan Ramadhan yang penuh dengan nikmat dan keistimewaan berbanding bulan-bulan lain.

(more…)

Posted on 29 August '11 by , under realiti. 5 Comments.

Lagi Buffered Earnings ke-4 dari Nuffnang

Rasa bosan jugak cerita pasal Nuffnang yang hasilnya tak seberapa nie. Tapi oleh kerana 2 hari lepas kalau tak silap, Nuffnang dengan rasa kasihan, telah memberi Buffered Earnings yang ke-4 untuk kempen iklan Nescafe Chill-lah Grapevine.

Apa tujuan Nuffnang bagi Buffered Earnings kat blog aku yang memang visitor tak sampai 20 sehari nie? Hahaha… Serius memang tak sampai 20 visitor pun dalam tempoh 24 jam.

Kalau yang menjenguk blog aku nie, aku rasa mungkin diorang tersesat blog masa blogwalking kot. Hahaha…. Thanks‘lah siapa-siapa yang sesat tu yew!

(more…)

Posted on 17 August '11 by , under blog, buat duit, nuffnang. 14 Comments.