Assalamualaikum...

Pin Google Malaysia Sudah Sampai! Hip Hip Horeeee!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia! Yeah! Berita gembira bagi sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense adalah menerima PIN Google Adsense. Betul tak?

Sebenarnya tujuan aku nak mendedahkan PIN GOOGLE yang aku dapat nie bukan nak menunjuk-nunjuk, cuma untuk berkonsgi kepada sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense nie sebagai sumber dari blog nie. Boleh jugak cover duit Streamyx, bil api, Broadband, hosting, server ke.

Dah berkurun akaun Google Adsense aku nie sebenarnya, mulai dari awal 2010 tapi tak dgunapakai. Rugi kan? Ingatkan tak dapat hasil dari Google Adsense nie bila tengok earning tak sampai 1USD sehari. Hahaha, terus tak letak dah kat blog dan terus jer layan Nuffnang masa tu. Sampai lupa yang aku ada akaun Google Adsense. Hahaha! LOL!

Entah macam mana tergerak hati nak apply Google Adsense, tengok-tengok dah ada akaun Google Adsense rupanya. Phuiiii! Bayangkan kalau aku letak iklan Google Ads dalam Blog Bahasa Melayu aku dari tahun 2010, Perghhh! Sekurang-kurangnya lepas kot Proton Preve sebijik! Hahaha… Banyaklah Proton Preve… ๐Ÿ˜›

Hasil dari bantuan dari ย rakan-rakan, aku dapat jugak PIN Google Adsense nie dan harap-harap bolehlah masyuk sikit tiap-tiap bulan.

Tapi agak sedih sebab dari 2 tahun lepas lagi nak apply iklan Innity, tak jugak approve. Macam-macam alasan yang aku dapat masa apply Innity nie. Hari tu nak 20,000 UV dan 100,000 Pageviews, sekarang nie 2 kali ganda whoaaa! Tapi, berkat kesabaran, lepas jugak trafik yang Innity nak. Tapi belum ada feedback dari Innity. Nanti aku jelaskan dalam entry akan datang, kalau rajin nak update blog nie. Hahaha…

Google :

Posted on 14 May '12 by , under blog, buat duit. | Tags : , , , , , , , , , , .

12 Comments to “Pin Google Malaysia Sudah Sampai! Hip Hip Horeeee!”

14.05.12 at 21:08
Posted by Mohd Isa

nice bro, lepas ni kencanglah pendapatan. terbaik!

14.05.12 at 21:09
Posted by SamsulAhmad

hahaha, harap2 gitu laaa.. ๐Ÿ˜€

14.05.12 at 21:13
Posted by Nizam Ijam

nnt boleh la belanja makan keyeeffccc

14.05.12 at 21:14
Posted by SamsulAhmad

ang x mai kat aku, bukan jauh mana kulim nie. hahaha…

14.05.12 at 22:30
Posted by muazfaris

moga dpt innity plak lps ni ye.

28.05.12 at 20:28
Posted by SamsulAhmad

innity malas nak apply dah. hahah… mcm2 karenah dah.

14.05.12 at 22:36
Posted by azriMy

kalau hang update pasal adsense, sure aku baca ;D

28.05.12 at 20:29
Posted by SamsulAhmad

hehe.. hang mst lebat lg kan.. ๐Ÿ˜€

21.10.12 at 16:13
Posted by Juan

innity saya x lepas sebab saya x sukakan entry yg berbentuk isu semasa dengan copy paste sana sini, so trafik x power lah, hehe

22.10.12 at 18:23
Posted by admin

innity suka isu semasa skrg ni kot. hahaha.

14.02.13 at 14:08
Posted by beckhrooy

boleh tanya tak bro, berapa lama bro tunggu no PIN tu sampai ke rumah?

14.02.13 at 14:10
Posted by admin

dlm 1 – 2 bulan kalau x silap. :)