Pin Google Malaysia Sudah Sampai! Hip Hip Horeeee!

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia! Yeah! Berita gembira bagi sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense adalah menerima PIN Google Adsense. Betul tak?

Sebenarnya tujuan aku nak mendedahkan PIN GOOGLE yang aku dapat nie bukan nak menunjuk-nunjuk, cuma untuk berkonsgi kepada sesiapa yang menggunakan iklan Google Adsense nie sebagai sumber dari blog nie. Boleh jugak cover duit Streamyx, bil api, Broadband, hosting, server ke.

Dah berkurun akaun Google Adsense aku nie sebenarnya, mulai dari awal 2010 tapi tak dgunapakai. Rugi kan? Ingatkan tak dapat hasil dari Google Adsense nie bila tengok earning tak sampai 1USD sehari. Hahaha, terus tak letak dah kat blog dan terus jer layan Nuffnang masa tu. Sampai lupa yang aku ada akaun Google Adsense. Hahaha! LOL!

Entah macam mana tergerak hati nak apply Google Adsense, tengok-tengok dah ada akaun Google Adsense rupanya. Phuiiii! Bayangkan kalau aku letak iklan Google Ads dalam Blog Bahasa Melayu aku dari tahun 2010, Perghhh! Sekurang-kurangnya lepas kot Proton Preve sebijik! Hahaha… Banyaklah Proton Preve… πŸ˜›

Hasil dari bantuan dari Β rakan-rakan, aku dapat jugak PIN Google Adsense nie dan harap-harap bolehlah masyuk sikit tiap-tiap bulan.

Tapi agak sedih sebab dari 2 tahun lepas lagi nak apply iklan Innity, tak jugak approve. Macam-macam alasan yang aku dapat masa apply Innity nie. Hari tu nak 20,000 UV dan 100,000 Pageviews, sekarang nie 2 kali ganda whoaaa! Tapi, berkat kesabaran, lepas jugak trafik yang Innity nak. Tapi belum ada feedback dari Innity. Nanti aku jelaskan dalam entry akan datang, kalau rajin nak update blog nie. Hahaha…

Google :

12 Comments

  1. innity saya x lepas sebab saya x sukakan entry yg berbentuk isu semasa dengan copy paste sana sini, so trafik x power lah, hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*